Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Paragauti mėlynosios ekonomikos vaisių - su TETRAS

Jau tampa tradicija, kad uostamiestyje inovatyvios akvakultūros "derlius nuimamas" drauge su Klaipėdos universiteto mokslininkais po įspūdingomis burėmis. Rugsėjo 6 d. restorano „Meridianas“ virtuvės alchemikų dėka mėlynosios ekonomikos teikiamos gėrybės virto puikiais patiekalais, kurių skonius buvo pakviesta įvertinti akademinė bendruomenė, KU Ateities fondo mecenatai, Klaipėdos mokslo ir technologijų parko koordinuojamo Lietuvos jūrinio klasterio nariai ir partneriai.


Specialaus vakaro valgiaraščio žvaigždėmis tapo Klaipėdos akvakultūros kompetencijų centre užaugintos krevetės ir šviežia žuvis iš pažangių regiono akvakultūros įmonių.

 

Renginiu pažymėtas tiek mokslui, tiek verslui svarbus naujas etapas, kuris laukia šį rudenį – Klaipėdoje bus pradėti moksliniai eksperimentai krevečių ir vaivorykštinių upėtakių auginimui panaudojant  geoterminį vandenį, kuriuo turtingas Vakarų Lietuvos regionas. Eksperimentai bus įgyvendinami tarptautinio "Interreg Baltic Sea region" programos  projekto "TETRAS" rėmuose, bendradarbiaujant partneriams iš Lietuvos, Vokietijos, Estijos, Lenkijos ir Danijos. Projekto vedantysis partneris – Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas.

 

„Meridiano“ svečiai turėjo galimybę daugiau sužinoti apie pasiruošimą šiems eksperimentams, aptarti ne tik akvakultūros, bet ir kitų mėlynosios ekonomikos sričių aktualijas, įgyvendinamus projektus.


 


Dėkojame visiems už buvimo drauge dovaną! Ačiū „Meridiano“ komandai už puikius potyrius ir svetingumą! Dėkojame UAB "Noras LT" už žviežią savo užaugintą produkciją.

 

Apie projektą trumpai
 

Projektu TETRAS (Technology transfer for thriving recirculating aquaculture systems in the Baltic Sea Region) sprendžiamas Baltijos jūros regiono regionams bendras uždavinys: kaip suderinti ekonominį vystymąsi su socialiniais ir aplinkos apsaugos tikslais.


Bendras projekto biudžetas 2,955,553 EUR


Partnerio biudžetas 333.524,80 EUR (ERPF kofinansavimas 266.819,84 EUR)


Interreg Baltijos jūros regiono programa 2021-2027
 

https://interreg-baltic.eu/project/tetras/

 

Šis straipsnis parengtas naudojant Europos Sąjungos (ES) finansinę paramą.  Už straipsnio  turinį atsako Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas. Jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad jis atspindi ES nuomonę.



"Meridiano" archyvo nuotr. Daugiau vakaro akimirkų - KMTP Facebook paskyroje.