Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Klasterio narių ir partnerių siūlymai rado atgarsį LR Susisiekimo ministerijoje

Po gegužės 20 d. vykusio forumo „Klaipėda jūrinėje Europoje“ – puiki žinia visai jūrinės inovacijų ekosistemos bendruomenei, atskriejusi iš LR Susisiekimo ministerijos. LR Seime klaipėdiečių pristatyti rezoliucijos „Dėl Lietuvos jūrinės ekonomikos konkurencingumo didinimo” siūlymai – visi be išimties – jau įtraukti į rengiamų Vandens transporto politikos vystymo iki 2035 m. strateginių gairių projektą.
 

"Tai reikšmingas pasiekimas, iki kurio atvedė vieningas klasterio narių, uosto ir partnerių matymas ir jungtinės pastangos dirbant prie rezoliucijos siūlymų paketo. Jūrinė Klaipėda yra matoma ir girdima – kai veikiame drauge",  akcentavo Klasterio veiklą koordinuojančio Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas Andrius Sutnikas.
 

Jau greitu metu Susisiekimo ministerija planuoja pirminį gairių pristatymą Lietuvos jūrinio sektoriaus atstovams ir socialiniams partneriams – laukia ne tik tęstinės diskusijos dėl vandens transporto politikos vystymo artimiausiam dešimtmečiui, bet ir galimų konkrečių priemonių aptarimas siekiant rezoliucijos siūlymų įgyvendinimo. Klasterio bendruomenė nekantrauja įsitraukti į šį procesą.