Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Klaipėdoje – tarptautinė jūrinei vėjo energetikai skirta konferencija

Lapkričio 29-30 d. Danijos ambasada Lietuvoje, kartu su partneriais – LR Energetikos ministerija, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD) bei Lietuvos jūriniu klasteriu – Klaipėdoje organizuoja konferenciją Offshore Industry in the Eastern Part of the Baltic Sea: Get Ready for Business. 
 

Renginyje dalyvaus Danijos ir Lietuvos vyriausybių, verslo organizacijų, mokslo institucijų atstovai, pakrančių tyrimų ir planavimo ekspertai. Konferencija apžvelgs jūrinės vėjo energetikos projektų vystymui aktualius sprendimus, atveriančius naujas galimybes tiek verslui, tiek Lietuvos energetinės nepriklausomybės sustiprinimui.

Ar nestokojama ryžto, ar egzistuoja reikiama bazė siekiant šį potencialą paversti nauda verslui ir valstybei? Ko moko užsienio šalių patirtys, ar jos galėtų tapti kryptingo tarptautinio bendradarbiavimo pamatu?

Pirmoji renginio diena bus skirta vėjo energetikos plėtrai rytinėje Baltijos jūros dalyje aptarti, antrosios dienos pranešimų ir diskusijų ašis – uosto ir verslo potencialas įgyvendinant jūrinės vėjo energetikos projektus.

Renginio lokacija pasirinkta neatsitiktinai: ruošiantis Baltijos jūroje statyti maždaug 700 megavatų vėjo jėgainių parką, į kurį būtų investuojama daugiau nei milijardas eurų, jūrinę pramonę ir technologijas plėtojanti Klaipėda turėtų tapti itin svarbia šiam ambicingam projektui reikalingų resursų ir kompetencijų platforma – apie tai konferencijos metu kalbės KVJUD ir AB "Vakarų laivų gamykla" įmonių grupės pranešėjai.


Patirties jūrinės vėjo energetikos plėtojimo srityje nestokojanti Danija konferencijoje dalinsis savo įžvalgomis ir sėkmės istorijomis. Pranešimus skaitys Esbjerg uosto, kuris yra vienas didžiausių jūrinės vėjo energetikos objektus aptarnaujančių uostų pasaulyje, delegatai, verslo organizacijos, kurių gretose - "European Energy", "Lautec", "Deck1".

Tikimasi, kad planuojama vėjo jėgainių jūroje statyba suteiktų postūmį Klaipėdos uoste kurti šiai infrastruktūrai reikalingos priežiūros bazę, identifikuoti naujas verslo nišas, susijusias su jėgainėms reikalingų komponentų surinkimu ar net gamyba, logistika, technine priežiūra. Manoma, kad vėjo jėgainių parkas sukurs apie 1 400 tiesioginių ir šalutinių darbo vietų.


Uostamiestis jau nebe pirmąsyk taps diskusijų apie jūrinės vėjo energetikos plėtrą centru - praėjusių metų lapkritį Lietuvos jūrinio klasterio bei Klaipėdos mokslo ir technologijų parko organizuotas renginys „Offshore Klaipėda“ sutraukė gausią tarptautinę auditoriją bei tapo įrodymu, kad tematika yra itin aktuali bei stipriai atliepia Vakarų Lietuvos verslo ir mokslo ekosistemos dalyvių interesus.


Renginio PROGRAMA parsisiuntimui


Konferencija jau kviečia REGISTRUOTIS
 

Dalyvavimas nemokamas, tačiau registracija yra būtina.
 

Renginio vieta: Mercure Klaipeda City viešbutis, Šaulių g. 28, LT-92231 Klaipėda.