Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Europos jūros dieną – jūrinio verslo ir politikos forumas

Renginys „Klaipėda jūrinėje Europoje“ apžvelgs uosto aktualijas, plėtojamus pažangius sprendimus bei kvies diskutuoti su sprendimų priėmėjais apie mėlynosios ekonomikos plėtros perspektyvas.

 

Atliepia Žaliąjį kursą

Forumo koncepcija glaudžiai susijusi su ES žaliojo kurso politika. „Manome, jog Europos jūros diena yra tinkama proga garsiau kalbėti apie tai, kaip uostams ir juose veikiantiems verslams sekasi užtikrinti juose vykstančių procesų įtakos klimato kaitai mažėjimą, o taip pat padiskutuoti apie naujai atsiveriančias galimybes. Kurdami ir diegdami inovacijas, įgyvendindami pažangius technologinius projektus galime ne tik atliepti aplinkosauginius standartus, bet ir stiprinti mūsų jūrinio verslo, Klaipėdos uosto  bei visos šalies pozicijas globalioje konkurencinėje aplinkoje“, – akcentavo renginį inicijuojančio Lietuvos jūrinio klasterio valdybos pirmininkas, AB „Vakarų laivų gamykla“ įmonių grupės vadovas Arnoldas Šileika.


Forumo metu sprendimų priėmėjams bus pristatyta rezoliucija dėl Lietuvos jūrinės ekonomikos konkurencingumo didinimo – konkrečių pasiūlymų pakete išgryninti opiausi uosto, jūrinio verslo ir mokslo klausimai, kurių sprendimas suteiktų jūrinės inovacijų ekosistemos plėtrai itin reikalingą postūmį.

 

Jungiasi 6 partneriai


Jūrinio verslo ir politikos forumas organizuojamas bendradarbiaujant su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija (KVJUD), Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija, Lietuvos laivų savininkų asociacija, Klaipėdos universitetu bei Klasterio veiklos koordinatoriumi, 20-ies metų veiklos sukaktį šiemet mininčiu Klaipėdos mokslo ir technologijų parku (KMTP).


„Ambicingą ekonominės plėtros strategiją iki 2030 m. užsibrėžęs Klaipėdos miestas, o taip pat visas Vakarų Lietuvos regionas yra tiesiogiai sietini su mėlynosios ekonomikos proveržiu Lietuvoje. Renginio partneriai siekia plėtoti aktyvesnį dialogą su sprendimų priėmėjais – tai ir nulėmė savo esme itin klaipėdietiško renginio pristatymą Vilniuje“, – pažymėjo KMTP direktorė Roma Stubrienė.


Renginio LR Seime organizatoriai tikisi apie 100 dalyvių – verslo, mokslo, valdžios atstovų, už inovacijų plėtrą atsakingų organizacijų ekspertų, užsienio šalių ambasadų vadovų ir delegatų.


Platus temų spektras

Apie tvarios mėlynosios ekonomikos plėtrą iš europinės perspektyvos forume kalbės Europos Komisijos Generalinio Direktorato politikos pareigūnė jūriniams reikalams ir žuvininkystei Patrizia Busolini. Įžvalgas apie Lietuvos kaip jūrinės valstybės strategiją ir viziją pristatys LR Seimo narys prof. dr. Valdas Rakutis, apie jūrinės valstybės elementus iš karinio laivyno perspektyvos pasisakys karinių jūrų pajėgų vadas jūrų kpt. Giedrius Premeneckas. „Žalias uostas – ar būsime pirmi?“ – su šiuo klausimu bei savo įžvalgomis į forumą atvyksta KVJUD generalinis direktorius Algis Latakas. Asociacijos „Klaipėdos regionas“ vykdančioji direktorė Eglė Stonkė renginyje apžvelgs Klaipėdos regiono lyderystę Baltijos jūros regione per tvarios jūrinės ekonomikos prizmę.


Uostų transformacija į svarbius energetikos hub‘us buvo akcentuota balandžio 29 d. vykusio Klaipėdos ekonomikos forumo metu – šią temą renginyje Seime atlieps bei energetinės nepriklausomybės rakursą forume užtikrins AB „Klaipėdos nafta“ SGD komercijos vadovė Jurgita Šilinskaitė-Venslovienė.
 

Uoste plėtojami inovatyvūs sprendimai ir jų integravimo galimybės į žaliąsias logistikos grandines atsispindės AB „Vakarų laivų gamykla“, jūrų krovos kompanijos „Bega“, Vidaus vandens kelių direkcijos Vadovo Vladimiro Vinokurovo pranešimuose.


Mokslo institucijų vaidmuo itin svarbus formuojant jūrinę regiono kultūrą, vykdant mokslinius tyrimus, kuriant inovacijas, ruošiant jūrinei pramonei bei laivybos sektoriui reikalingus specialistus – šios temos bus gvildenamos Klaipėdos universiteto rektoriaus prof. dr. Artūro Razbadausko bei Klaipėdos aukštosios jūreivystės mokyklos vadovo Vaclavo Stankevičiaus pranešimuose.


Forumas „Klaipėda jūrinėje Europoje“ duos simbolinį startą projektui „Jūros ambasada“. Projektas skirtas populiarinti jūrinę kultūrą ir plėsti visuomenės akiratį apie Klaipėdos miesto ir jūrinio sektoriaus potencialą, stiprinti Lietuvos, jūrinės valstybės, įvaizdį.


Dalyvių REGISTRACIJA (iki gegužės 18 d. 10:00 val.): https://bit.ly/KlaipedaJurinejeEuropojeRegistracija


PROGRAMA PARSISIUNTIMUI