Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Apklausa dėl žaliojo vandenilio gamybos plėtros Lietuvoje

Energetikos ministerija kartu su VšĮ Lietuvos energetikos agentūra atlieka įmonių ir organizacijų apklausą dėl žaliojo vandenilio gamybos plėtros Lietuvoje.

 

2020 m. liepos 8 d. išplatintoje Europos Sąjungos (toliau – ES) Vandenilio strategijoje konstatuojama, kad vandenilis, pagamintas iš atsinaujinančių energijos išteklių, bus kritiškai svarbus iki 2050 metų siekiant ES klimatui neutralios ekonomikos. ES Vandenilio strategijoje taip pat numatyta siekti integruoti vandenilį dekarbonizuojant pramonės, transporto, energijos gamybos ir pastatų sektorius visoje Europoje.

 

2022-2026 m. laikotarpiu LR Energetikos ministerija iš RRF fondo planuoja skirti 20 mln. EUR žaliojo vandenilio gamybos pajėgumų plėtrai. Norėdami geriau įvertinti rinkos poreikius ir jos galimybes šią paramą panaudoti, kviečiame visas suinteresuotas įmones ir organizacijas sudalyvauti apklausoje.

 

Atsakant maloniai prašytume nurodyti įmonės arba organizacijos pavadinimą, kad apklausa būtų kuo objektyvesnė. Įmonių arba organizacijų atsakymai nebus skelbiami viešai ar atskleidžiami trečiosioms šalims. Apklausų rezultatai bus prieinami tik Energetikos ministerijai ir Lietuvos energetikos agentūrai. Atsakymai bus naudojami apibendrintai.

 

Apklausa vykdoma iki 2021-10-27.

 

Nuoroda į apklausą: https://forms.office.com/r/FbYJanUV3d