Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

AB Vakarų laivų gamyklos įmonių grupės vardinės stipendijos – būsimiesiems jūrų transporto inžinieriams

AB Vakarų laivų gamyklos (VLG) įmonių grupė, Klaipėdos universitetas (KU) ir šešetas studentų, būsimųjų jūrų transporto inžinerijos specialistų, pasirašė sutartis, pagal kurias bendrovė įsipareigojo jaunuoliams skirti vardines stipendijas, o jie, baigę studijas, metus dirbti bendrovėje.

 

Dauguma studentų – pirmakursiai, į KU atvykę studijuoti iš Klaipėdos ir skirtingų Vakarų Lietuvos regiono vietovių. Būsimieji jūrų transporto inžinieriai, pasirinkę laivų projektavimo ir statybos specializaciją, kas mėnesį gaus 300 Eur stipendiją iki pat studijų pabaigos. Parašais patvirtindami trišalius susitarimus, jaunuoliai įsipareigojo darbinę karjerą pradėti būtent VLG įmonių grupės šeimoje.

 

VLG įmonių grupės generalinis direktorius Arnoldas Šileika stipendininkus pasveikino pasirinkus teisingai – tiek studijas, tiek karjeros perspektyvą. „Ateitis tikrai priklauso inžinieriams, ypatingai jūrų inžinieriams. Daug metų pats dirbu šioje srityje, nes tai yra įdomu, tai – globalus verslas. Mes projektuojame ir statome laivus, savo darbais konkuruojame pasaulinėje rinkoje. Šiandien ir jūs tapote šio verslo dalimi. Ateities laivus statysime drauge!“, – tvirtino A. Šileika. VLG įmonių grupės generalinis direktorius pažymėjo, jog įmonės vadovų komandos dauguma yra KU alumnai, sėkmingai realizavę save laivų statybos ir remonto srityje.

 

Anot KU rektoriaus prof. dr. Artūro Razbadausko, VLG įmonių grupė yra svarbus Universiteto partneris. „Čia buvo projektuojamas ir pastatytas KU mokslinių tyrimų laivas – plaukiojanti laboratorija „Mintis“, kuri reprezentuoja ne tik Universitetą, bet ir Lietuvą bei jos mokslą. Gamykla palaiko KU, remia inžinerinių profesijų studijas tiek finansiškai, tiek sudarydama galimybes studentams čia įgyti praktinių gebėjimų“,– glaudžiais ryšiais su verslu pasidžiaugė KU vadovas.

 

KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto vykdomos Jūrų transporto inžinerijos studijos ir specializacija „Laivų projektavimas ir statyba“ – išskirtinės. Lietuvoje šias kompetencijas galima įgyti tik KU. Programa žymima „Investors’ Spotlight“ („Darbdaviai rekomenduoja“) ženklu, kuris suteikiamas maksimaliai rinkos poreikius atitinkančioms inžinerinės krypties studijų programoms.