Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras tapo Lietuvos jūrinio klasterio nariu

Jūriniam sektoriui, inžinerijos pramonei, atsinaujinančios energetikos, paslaugų ir technologijų sritims specialistus rengiantis Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras priimtas į Lietuvos jūrinio klasterio narių gretas. Lietuvos jūrinis klasteris – tai mokslo ir jūrinio bei energetinio verslo subjektus vienijanti platforma), siekianti kurti inovatyvius ir) tvarius sprendimus, stiprinti  Lietuvos jūrinį sektorių bei didinti jo konkurencingumą.

 

„Esame vienintelė profesinio rengimo mokykla šalyje, kuri nuo mokyklos suolo ugdo specialistus jūrai, uostui, inžinerinei pramonei, laivų statybai ir remontui, atsinaujinančios energetikos sektoriui.  Mūsų tikslas – rengti motyvuotus, kompetentingus, pridėtinę vertę kursiančius darbuotojus – tam turime ir tinkamą mokymo bazę ir kompetencijas, todėl tikimės, kad mūsų įsiliejimas į jūrinio klasterio šeimą bus abipusiai naudingas“, - teigė dr. Egidijus Skarbalius, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centro direktorius.

 

Šiuo metu Lietuvos jūrinis klasteris vienija dvylika mokslo ir verslo institucijų. Organizacijos nariai - Klaipėdos universitetas, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas, „Bega“, „Vakarų laivų gamykla“, „Passer Sidc“, „Klaipėdos nafta“, „Schneider Electric“, „Emerson“, „RWE Renewables“, „Ignitis renewables“. Verslo ir mokslo bendradarbiavimo platforma palaiko glaudžius ryšius su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Lietuvos laivų savininkų, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijomis bei kitais partneriais Lietuvoje ir užsienyje.

 

„Mokymo įstaigų, kurios orientuotos į jūrinę, inžinerinę sritį vaidmuo šiandien yra itin reikšmingas. Ateities perspektyvoje Lietuvos jūrinis sektorius ir jo konkurencingumas priklauso ir nuo to, kaip yra ugdomos jaunimo kompetencijos, kiek yra dedama pastangų jaunimą paskatinti rinktis perspektyvias ir vertę kuriančias profesijas. Klaipėda – miestas, kuriame veikia unikalios jūriniam sektoriui darbuotojus rengiančios mokymo įstaigos, todėl yra labai svarbu jas skatinti ir  stiprinti telkiant reikalingas kompetencijas, žmogiškuosius ir infrastruktūrinius resursus“, - sakė Andrius Sutnikas, Lietuvos jūrinio klasterio koordinatorius.

 

Šiuo metu centras rengia atsinaujinančios energetikos įrenginių montuotojus, jūreivius, laivo virėjus (kokus), laivo keleivius aptarnaujančius darbuotojus (stiuardus), laivų motoristus, laivų korpusų surinkėjus, laivų elektrikus, laivų sistemų ir įrengimų montuotojus, metalo apdirbimo staklininkus, santechnikus, suvirintojus, elektrikus, šildymo, vėdinimo, oro kondicionavimo sistemų montuotojus, ekspeditorius.