Informuojame, jog svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies)
Sutikdami, paspauskite mygtuką 'Sutinku'.
Sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus savo interneto naršyklės nustatymuose.
Tęsdami naršymą svetainėje jūs sutinkate su slapukų naudojimo sąlygomis.

Jūros ambasadoriais tapo daugiau kaip 200 moksleivių

Galimybės įgyti su jūra susijusias profesijas, darbo jūroje perspektyvos, pokyčiai laivyboje, jūriniai išradimai ir inovacijos, naujovės jūrų uoste – šios ir kitos temos paliestos pirmą kartą Klaipėdoje vykusiame jaunimo forume „Jūros ambasados akademija. Ateities jūra“. Į Klaipėdos universitete vykusį renginį užsiregistravo daugiau kaip 200 moksleivių iš Klaipėdos ir Palangos švietimo įstaigų.
 

„Jeigu norime turėti stiprią jūrinę valstybę, privalome žvelgti toliaregiškai ir tinkamą dėmesį skirti jaunajai kartai. Džiaugiamės, kad jūrinis forumas pritraukė tokį gausų būrį jaunimo, kuris neabejingas jūrinėms idėjoms. Tikimės, kad šis forumas taps puikiu startu tolimesniems renginiams, kurie skirti skleisti jūrinę dvasią. Ateityje su jūra susijusius renginius ir iniciatyvas planuojame organizuoti ir kituose Lietuvos miestuose, kurie yra nutolę jūros. Mūsų projekto šūkis – „jeigu ne Jūs atvažiuojate prie jūros, jūrą atvežame pas Jus“, todėl neabejojame, kad jūrinis virusas pasklis po visą šalį“, - pasakojo „Jūros ambasada“ įgyvendinančios asociacijos Lietuvos jūrinis klasteris koordinatorius Andrius Sutnikas.
 

Roberto Petrausko moderuojamame forume „Jūros ambasados akademija. Ateities jūra“ jūrinius pranešimus skaitė būrys jūrinio sektoriaus atstovų. Istorikas, Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pavaduotojas Romualdas Adomavičius pristatė laivybos istorijos akcentus, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Komercijos grupės vadovė Dalia Gun papasakojo apie jūrinių konteinerių atsiradimą, Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas Andrius Sutnikas pasidalino įžvalgomis apie ateities vandenynus, perspektyvas įgyti su jūra susijusias profesijas atskleidė Klaipėdos universiteto Jūrų inžinerijos katedros vedėja Rima Mickevičienė ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriaus pavaduotoja akademinei veiklai Rima Mickienė.
 

Jūrininkų įdarbinimo agentūros OJ Crew vadovas Artur Truš jaunimui papasakojo apie darbą jūroje, o LJKK „BEGA" generalinis direktorius Laimonas Rimkus ir UAB „Western Baltic Engineering“ vadovas Marius Arkušauskas pristatė, kas inovatyvaus yra kuriama Klaipėdos uoste. Klaipėdos universiteto atstovai Arūnas Balčiūnas ir Gintautas Narvilas jaunimą supažindino su jūriniais tyrimais ir akvakultūros projektais, o startuolis Tomas Vėlius atskleidė, kaip gimė idėja sukurti unikalų elektrinį katamaraną. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgų komandoras Žilvinas Svetlauskas moksleiviams papasakojo, kokios karjeros galimybės jaunimui atsiveria Karinėse jūrų pajėgose.


Prieš forumą jaunuoliai galėjo išbandyti jūrinius virtualios realybės akinius. Renginyje susipynė edukacijos, kurios leido susipažinti, kaip yra valdomi ir kaip uoste kraunami laivai, laivų statykloje suvirinamos jų detalės, kaip rišami jūriniai mazgai. Edukacijas rengė Klaipėdos universitetas, Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, Klaipėdos Pauliaus Lindenau mokymo centras.


Projektą „Jūros ambasada" įgyvendina asociacija "Lietuvos jūrinis klasteris". Jis iš dalies finansuojamas Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros programos  „Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100-mečio minėjimas".


Konferencijos vaizdo įrašą galima rasti čiahttps://www.youtube.com/watch?v=woou3u1xpPk&t=10166s